Zadavatel: SAINT-GOBAIN PAM CZ s.r.o.
Odpovědný vedoucí: Ing. Lubomír Macek, CSc., MBA.
Datum: 02 / 2013

Studie je zaměřena na posouzení a porovnání technických parametrů materiálů potrubí PE100 SDR 11 DN/OD 90 (RC Protect) a tvárné litiny systému Blutop DN/OD 90 (dle evropských technických norem značí DN/OD jmenovitý průměr potrubí vztažený k vnějšímu průměru, OD – outer diameter), a investiční a provozní náročnosti při jejich využití v praxi. Informace poslouží pro lepší orientaci v porovnání nákladů na výstavbu potrubí těmito materiály. Studie má také význam z hlediska správného výběru materiálů pro projektování vodovodních trubních sítí a jejích pokládce při realizaci projektu.

První kapitola představuje technickou část studie. Má charakter rešerše technických podkladů od výrobců plastových PE100 SDR 11 DN/OD 90 (RC Protect) a litinových potrubí Blutop DN/OD 90. Součástí technického přehledu jsou komplexní fyzikálně-chemické specifikace materiálů a údaje o pokládce těchto potrubí.

Ve druhé kapitole porovnáváme na reálném příkladu rozpočty pro výstavbu vodovodu z potrubí materiálu HDPE100 SDR 11 DN/OD 90 RC Protect a tvárné litiny systému Blutop DN/OD 90.

BLUTOP.png
systému_BLUTOP.png