Zadavatel: Vodohospodářské sdružení Turnov. Dvořákova 287, 511 01 Turnov.

Datum: 01 / 2003

Vypracoval: Ing. Lubomír Macek, CSc. Autorizovaný inženýr pro vodohospodářské stavby ČKAIT 0005423

Spolupracovníci: Ing. Aleš Fidler,  Ing. Jozef Kajan.


Cílem práce bylo zpracovat digitální pasport stokové sítě na území asi jedné čtvrtiny Turnova tak, aby byl dobrý podklad pro posouzení stávajícího a výhledového stavu kanalizace a zároveň podklad pro jejího provozovatele. Podkladem práce byla dvě geodetické zaměření. Digitální pasport dává dobrý přehled o  průběh, rozměrech a materiálech kanalizační sítě.

Zpracované území zahrnuje necelou čtvrtinu rozlohy města Turnova na pravém břehu Jizery. Zpracována byla kanalizace v zájmovém území až po odlehčovací komory a objekty, které mohou významně ovlivnit hydrauliku stok položených nad nimi. Zájmové území pasportu v Turnově zahrnuje tyto části:

- dešťovou kanalizaci na území Malého Rohozce, který má jedno vyústění do potoka v Malém Rohozci. Druhá část je vyústěna pod křižovatkou místní komunikace a E 65,

- deš´tovou kanalizaci okolo zámku Hrubý ROhozec, která ústí do údolí pod hospodářskými objekty u zámku,

 - deš´tovou kanalizaci ústící do údolí Jizery pod hokejovým hřištěm,

- jednotnou kanalizaci odvodňující povodí Bezručovy a Palackého ulice, která pokračuje Koškovou ulicí shybkou pod Jizeru na ČOV Turnov. Odlehčení jsou vyústěna na Kotlerově nábřeží nad mostem proti toku Jizery a za shybkou, před lapákem písku, do levého břehu Jizery. Za shybkou následuje druhé odlehčení před ČOV, které sloužípro celý kanalizační systém,

- jednotnou kanalizaci odvodňující Daliměřice – povodí zhruba ohraničené ulicemi Mírovou, Rohozeckou, Daliměřickou. Které pod pekárnou prochází pod silničním obchvatem a pokračuje jihovýchodním směrem do Nádražní ulice. Odlehčení je vyústěno těsně pod obchvatem do Odolenovického potoka. Pasport je ukončen v místě dalšího odlehčení v Nádražní ulici, které slouží i pro další části okolo nádražní ulice směrem k Ohrazenicím.

Součástí zájmového území nebyla kanalizace v obci Jenišovice.

Digitální_pasport_stokové_sítě_-_Turnov.png